Al meer dan 40 jaar ervaring

Airconditioning

Een aircosysteem reguleert niet alleen de temperatuur maar ook de luchtvochtigheid voor een comfortabel binnenklimaat. Met steeds warmere zomers snakt u waarschijnlijk naar koelte in uw huis of pand. Maar in de koude maanden kunt u zelfs verwarmen middels uw airco!

Airconditioning

Hoe koelt een airco?

Een airco produceert niet zelf koude lucht, maar koelt de lucht af door er warmte aan te onttrekken en die warmte af te voeren naar buiten. Dit wordt mogelijk gemaakt door een compressor met koelvloeistof. Die koelvloeistof wordt gas als het in aanraking komt met warmte. Het gas wordt vervolgens naar een condensor gestuurd, die het gas weer vloeistof maakt. Door dit proces wordt de opgeslagen warmte afgegeven aan de buitenlucht.

Als de lucht afkoelt zal ook het aanwezige water in de lucht condenseren. De airco voert dit water ook af naar buiten of slaat het op in een reservoir. Een lagere luchtvochtigheid zal u direct een aangenamer gevoel geven; hoe vochtiger de lucht, hoe moeilijker uw lichaam kan afkoelen door te zweten.

Hoe verwarmt een airco?

Bij verwarmen werkt het juist net andersom. In plaats van warmte te onttrekken aan de lucht in huis wordt er juist warmte onttrokken aan de buitenlucht. Deze warmte wordt vervolgens in de binnenruimtes
verspreidt. Dit systeem werkt óók bij koude temperaturen buiten. Zo bent u duurzaam bezig en bespaart u op uw gasverbruik (goed voor de portemonnee!).

Laat u adviseren over airconditioning

Om tot de juiste keuze te komen moet u zich laten adviseren over de tal van mogelijkheden, zoals:

  • natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie, ventilatie met warmteterugwinning of airconditioning;
  • met of zonder een buitenunit;
  • ‘single split’, ‘multi split’ of ‘VRF’ (voor kleine kantoren).

Om tot de juiste keuze te komen moet u zich laten adviseren over de tal van mogelijkheden, zoals:

  • hoeveel vermogen er geleverd moet worden;
  • welk energy label mogelijk is;
  • welk model het beste past in uw interieur (wand-, plafond-, vloer-, cassette-, of satellietmodel)
  • welk type ‘monoblok airco’ geschikt is (raam, buitenmuur, buitenmuur ‘plug & play’);
  • infrarood afstandsbediening.

Uiteraard bent u bij ons aan het juiste adres voor een degelijk en onderbouwd advies! Wij verzorgen het hele project, van ontwerp t/m realisatie en maken alleen gebruik van gerenommeerde merken, die zorg dragen voor jarenlang comfort. Ook staan we garant voor nazorg, onderhoud en service van uw installatie.

Houd uw hoofd koel (of juist warm) met aircoinstallatie van J. Beenen.