Al meer dan 40 jaar ervaring

Centrale verwarming

Comfortabel wonen betekent voor velen vooral een aangename temperatuur in het huis. Weet u al welk type verwarming u gaat kiezen? Wij helpen u graag verder.

Centrale verwarming

Comfortabel wonen betekent voor velen vooral een aangename temperatuur in het huis. In de koudere maanden is centrale verwarming dan van essentieel belang om een optimaal ‘klimaat’ te realiseren binnenshuis. Weet u al welk type verwarming u gaat kiezen?

Typen verwarming

Om een juiste keuze te maken voor uw woning is het raadzaam u te laten adviseren over de mogelijkheden. Hieronder enkele typen verwarming:

  • Radiatoren versus vloer- of wandverwarming
  • Hoofd- of bijverwarming
  • Lage temperatuurverwarming (LTV) versus normaal

Voor- en nadelen vloerverwarming

We lichten vloerverwarming kort uit, omdat dit de meest gekozen optie is bij verbouwingen van huizen of de bouw van nieuwbouwwoningen.

Vloerverwarming is ten opzichte van radiatorverwarming veel efficiënter. Radiatoren geven maar over een klein deel warmte af (ze zijn immers niet zo groot), waardoor het verwarmingswater wel 80 °C moet worden. Vloerverwarming zorgt voor een grotere oppervlakte om warmte af te geven; hierdoor kan het verwarmingswater naar beneden tot 55 °C. Dat kost dus ook aanzienlijk minder energie!

Een vloerverwarmingssysteem heeft wel een lange opwarmtijd en is daarom voornamelijk geschikt voor ruimtes die voortdurend verwarmd dienen te worden, zoals de woonkamer.

Het is ook belangrijk om een verouderde CV-ketel mee te veranderen als er wordt overgestapt op vloerverwarming, anders is er nauwelijks energiewinst. Wij installeren CV-ketels van gerenommeerde merken als Nefit, Intergas en Vaillant.

Klaar voor een modern verwarmingssysteem?

J.Beenen helpt u graag verder met uw keuze voor een verwarmingssysteem. In een persoonlijk gesprek kunnen we uw wensen bespreken, woning bekijken en een offerte op maat uitbrengen. We werken hierin samen met specialisten om vloerverwarming in te frezen, indien nodig.